ΤΡΟΦΙΜΑ

NOPERA

Κρασιά

NOPERA ROYA 2017

Ένα ξηρό και πολύ φρέσκο μοσχάτο, το οποίο προέρχεται από ένα και μόνο αμπελοτόπι, που βρίσκεται στα 200 μέτρα υψόμετρο. Η περιοχή ονομάζεται Ρόγια και είναι αυτή που έδωσε στο κρασί το όνομά του, καθώς αποτελεί ένα από τα καταλληλότερα terroir για την παραγωγή ξηρού μοσχάτου στη Σάμο.

Στο στόμα ξεχωρίζει το πλούσιο σώμα και η οξύτητά του, τα οποία σε συνδυασμό με τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων, πεπονιού, ανανά και γλυκολέμονου συνθέτουν, ίσως, το καλύτερο ξηρό, σαμιακό μοσχάτο, με απίστευτη φρεσκάδα και ιδιάζοντα εξωτικό χαρακτήρα.

NOPERA ROYA OAK 2017

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

NOPERA 2014 VINTAGE

Η αρμονία και η φρεσκάδα που το χαρακτηρίζουν σε συνδυασμό με τα πλούσια αρώματα του μοσχάτου Σάμου, το οποίο αφυδατώνεται στις ειδικές λιάστρες των αμπελώνων μας, κάτω από τον ελληνικό ήλιο, συνθέτουν ένα κρασί με πλήρη ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητά του. Η 19μηνη παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, μέτριου και ελαφρού «ψησίματος», αναδεικνύουν την έκφραση των διαφορετικών terroir που διαθέτει. Χρυσαφί χρώμα, γλυκά ανθώδη αρώματα στη μύτη, πλούσιο στόμα με γεύσεις φρούτων, βανίλιας, μελιού και περγαμόντου συνθέτουν ένα φρέσκο-παλαιωμένο, εξαιρετικό, γλυκό μοσχάτο.